Solární elektrický skútr - solární panely

Solární elektroskútry – elektrické skútry se solárním panelem pro nabíjení.

Elektroskútr s doplněným solárním panelem pro nabíjení.

Zručný uživatel elektrických skútrů se s námi podělil o několik řešení solárního nabíjení montovaného přímo na elektroskútry. Tímto velice děkujeme.

Elektroskútr – vyřešení uchycení solárních panelů.

2016-07-16 13.06.42Nabíjení dodávalo 150w do baterek . Při poklesu slunečního svitu to dodali baterky 12v 17Ah dva kusy.
Jezdil jsem po kamarádech a solar jsem natočil na slunce dal si kafe , pokecal a jel dál. Na dojíždění do práce ideální.

Solární panel jsem musel sundat. Policajtům se to moc nelíbilo. Bývají originál skútry co mají stříšku a na ty by se to mohlo dát normálně. Že je to zásah do konstrukce.

 

2016-09-30 14.36.05Jezdím na obyčejné olovo 48v/40ah pak vezu ještě dvě baterky 24v/20ah.
Ty dobíjím ze 24v soláru který dává 3A. Dál vezu malý měnič který dělá 24v 54v a tím dobíjím. Mám nastavený nabíjecí proud 3,4A. 

Po zkušenosti s policii jsem si pořídil el. vozítko na které to namontuji. Už jsem s tim dělal pokusy. Tak až to bude tak se zase podělím.

Vozík byl jako nový za 2000 Kč a byl nepojízdný a bez baterek. někdo tam dal i silnější řídící jednotku původní 60A Teď je tam 100A ten co to opravoval si jednotku nepropojil s ovládáním.

Solární panel flex-60-600px_z1Solární panel váží 4kg.  A bude umístěn jako střecha. Nechce se mě nic počítat radši, to udělám a odzkouším.

Ke skútru jsem se dostal náhodou. Můj kamarád jich pár dovezl. Dělal jsem si elektro vozík. Moje první jízda a po 200 metrech mě zastavili policajti.  Zastavili mě jen ze zvědavosti. Ještě neviděl invalidní vozík na solární pohon. Vysvětlil jsem že je to na dobíjení. Dal jsem si cestou u známého kávu a zatím se mě to dobilo a pokračoval jsem dál.

Použitý solární panel : www.i4wifi.cz/



 

Nejvíce vše objasňuje přiložená fotodokumentace solárního elektrického skútru a vozíku.

Textové a fotografické podklady zaslal: Stanislav Pena


Další odkazy a inspirující zdroje pro solární elektrické skútry.

Builditsolar.com – webík o solárním elektroskútru z roku 2005.

Citace z webu:

Solar electric scooter - bilditsolar.com

Březen 2006:
Elektroskútr byl v sezóně použit pro 104 cest do práce v období od 15. dubna do 17. října.  Bylo to 1,100 mil (cca 1770 km poz. red.) solární jízdy. Během zimy je solární elektroskútr zapojen do mého domu, a dodává  120 W ze slunečního záření. Díky tomu je možné používat panely po celý rok.  Zařízení vydrželo nárazy větru a sněhu, včetně nárazů větru nad 50 km/h  bez poškození.

 

Solar electric scooter - bilditsolar.com

Duben 2012:
Scooter stále funguje … vyjel jsem na Den Země 2012 na univerzitě v Michiganu ve Flint. Scooter opět upoutával pozornost. Zájem je stále veliký. V květnu bude v místních televizních zprávách. Dělají příběh ECO Fuel Story o tom, že lidé vyrábí stroje, aby se vyhnuli nákupu benzinu.
14 mil (cca 22.5 km pozn. red.) do Flint na Den Země a zpět. Žádné problémy. 

 

Elektroskútr  přežil další zimu venku. Ve srovnání s předchozími lety jsem sundal zpětná zrcátka a kryt z plastu, s výjimkou solárních panelů.

Celý zdroj naleznete na www.builditsolar.com



Další inspirace solárního elektroskútru v podobě videa zde: 



Do této zmatené podoby zpracoval: Elektroskútrista (omlouvám se za případné nepřesné popisy)

Napsat komentář